Betalingsmetoder
Levering

Erektil dysfunktion og mandlige ekstraudstyr artikler

Testikelbetændelse

Testikelbetændelse kommer som følge af fåresyge, der er en virus. Testikelbetændelse udvikles meget sjældent hos børn. Helt op til en ud af tre voksne, der smittes med fåresyge, udvikler også testikelbetændelse i den ene testikel, og yderst sjældent i begge to.
Normalt kommer testikelbetændelse som oftest i sammenhæng med betændelse i bitestiklerne.

Bitestikelbetændelse

Epididymitis som bitestikelbetændelse også kaldes for opstår som oftest, når der er en infektion, der spreder sig fra urinrøret til gennem sædlederne og videre til bitestiklerne. Den infektion og betændelse der opstår, kan komme på grund af flere typer af mikroorganismer.

Skade på urinrøret

Urinrøret, også kaldet uretra, hos mænd er normalt mellem 17 – 20 cm. langt. Uretra kan deles op i to forskellige dele. Den første del kaldes for det forreste urinrør, men den anden del kaldes for det bagerste urinrør. Det kan også defineres som urinrørets prostatadel.

Langvarig erektion

Langvarig erektion eller priapism dækker over, at manden har en erektion, der ikke kommer på grund af seksuel ophidselse eller seksuel stimulering. Det er en lidelse, der gør ondt, og derfor er til stort ubehag og ulempe for manden. En langvarig erektion er meget sjælden, og den skal have en varighed på over 4 timer, før det er en ægte priapism.

Lichen sclerosus

Lichen sclerosus, balanitis xerotica obliterans eller lichen sclerosus et atrophicus er tre betegnelser for den samme kroniske lidelse. Det er en betændelse i huden, som giver en meget tynd hud, som samtidig let går i stykker, da den er så skør. 

Parafimos

Det kan ske, at forhuden på penis, af forskellige grunde, ikke kan føres tilbage over penishovedet, efter at være trukket tilbage. Dette medfører, at forhuden svulmer op, og begynder at gøre ondt. Ligeledes vil penishovedet, efter noget tid, også begynde at gøre ondt. Parafimos er mest normalt hos drenge og ældre mænd.

Forhudsinfektion

En forhudsinfektion kaldes også for balanit. Det er en ganske ufarlig infektion, som sidder under forhuden på penis, primært hos yngre drenge. Den kan dog ramme drenge og mænd i alle aldre.

Manglende testikel i pungen

Kryptorkismel, kaldes det, når en eller begge testikler mangler i pungen. Det rammer et antal drengebørn hvert år. Ca. 10 % af alle nyfødte drenge vil mangle én eller begge testikler, ved fødslen. En læge vil kort efter enhver fødsel lave en sundhedskontrol af børnene, og ved drengebørnene, vil lægen mærke efter om testiklerne er faldet ned i pungen.

Brystudvikling hos mænd

Gynækomasti eller mandlig brystudvikling sker på grund af ændringer i det hormonelle niveau i mandens krop. Det går ind og stimulerer kirtelvævet i brystet.

Svamp i lysken

Tinea cruis eller svamp i lysken, opstår på grund af en infektion som huden pådrager sig i området omkring lysken og i nogle tilfælde også på pungen. Stort set alle mennesker har svampe levende på sig, og der kan være tale om en enkelt art eller flere forskellige.

Prostatakræft

Prostata, også kaldet blærehalskirtlen, er et organ som det kun er mænd, der besidder. Prostata sidder omkring hans urinrør, præcis under hans urinblære, og er lige så stor som en kastanje. Det er prostataens opgave at danne en væske, der blander sig med sæden, som kommer fra mandens testikler. De to væsker blandes ved udløsning.

Mandligt hårtab

Androgen alopeci, som er det latinske navn for mandligt hårtab, dækker over den mest normale lidelse, som påfører mænd hårtab. Årsagen er en medarvet overfølsomhed overfor testosteron, på nogle steder af hovedbunden.

Natlig vandladning

Nykturi, som natlig vandladning også kaldes, betegner trangen til at gå op om natten for at lade vandet. Mange mennesker står, hver nat, op for at gå på toilettet, fordi de ikke kan holde sig. Står du op, for at gå urinere, 3 eller flere gange per nat, skal du tage kontakt til din læge med henblik på at tage en samtale omkring mulighederne for at hjælpe dig.

Testikelkræft

Der er kun få tilfælde af testikelkræft i Danmark, alligevel er der i forhold til de lande, vi sammenligner os med et stort antal mænd, der får denne form for cancer. Hvert får, i gennemsnit, lidt mindre end 300 mænd testikelkræft i Danmark.

Gonoré

Gonoré er en seksuelt overført sygdom, der hovedsageligt smitter mænd. Gonoré kommer på grund af smitte med bakterien gonokokker, som lettest overføres ved sex mellem mænd.

Testikelvridning

Testiklerne hænger løst inde i pungen, og i meget sjældne tilfælde vil en eller begge testikler vrides rundt om sig selv en eller flere gange, hvilket resulterer i, at stilken som testiklen hænger i, vil blive klemt sammen. Dette betyder, at blodkarrene vil blive afbrudt.

For tidlig udløsning

Når en penis stimuleres seksuelt, enten direkte eller direkte, vil det føre til rejsning, og fortsætter denne stimulering i kortere eller længere tid, vil det føre til udløsning som også kaldes for sædafgang.

Krummerik

En gruppe mænd har endog meget svært ved at gennemføre et samleje, og det er mænd, der får en så skæv eller krum en penis, når den bliver erigeret, at den går ind under kategorien krummerik. Selve krumningen af penis kan være opad, nedad eller til en af siderne, og er selve krumningen af penis blot 30 grader, kan det give store problemer under samleje.

Impotens

Impotens eller erektionsproblemer dækker over problemer med at få rejsning. Før i tiden blev det kaldt impotens. I dag er det korrekte medicinske navn erektil dysfunktion. Problemer med at få erektion kan forekomme pga. stress og nervøsitet.

Forhudsforsnævring

Under en drengs første leveår, er det almindeligt, at hans forhud ikke kan trækkes tilbage, og hos mindre børn, er der heller ikke grund til det, hverken af hygiejniske eller andre årsager. Når drengen bliver teenager, vil forhuden begynde at blive mere løs, og med tiden vil den kunne trækkes tilbage.