Betalingsmetoder
Levering

Forhudsinfektion

En forhudsinfektion kaldes også for balanit. Det er en ganske ufarlig infektion, som sidder under forhuden på penis, primært hos yngre drenge. Den kan dog ramme drenge og mænd i alle aldre.

Årsager til forhudsinfektion 

Mellem forhuden og penishovedet findes der masser af bakterier, og normalt gør de ingen skade, men hvis de øger i antal, hvilket kan ske i forbindelse med forhudsindsnævring eller ved mangelfuld hygiejne af penishovedet, hvor forhuden er trukket tilbage, så kan der opstå en forhudsinfektion eller balanit.

Symptomer på forhudsinfektion 

Hvis du oplever, at det svier, eller at det direkte gør ondt, når du lader vandet, så kan det være forhudsinfektion, du har fået. Hvis din slimhinde på penishovedet er rødt, er det også et symptom. Andre symptomer kan være udflåd eller belægninger, en svag stråle, når du lader vandet eller smerter rundt omkring penishovedet.

Hvis du har nogle af disse symptomer, så er risikoen stor for, at du har få en forhudsinfektion.

Behandling af forhudsinfektion 

Hvis du vælger at gå til lægen med det, vil din læge kigge på penishovedet og din forhud og sammenholde det med de symptomer, du fortæller om. Det er yderst sjældent, at yderligere undersøgelser eller prøver er nødvendige for at slå diagnosen på forhudsinfektion fast.

Til at begynde med kan du prøve at behandle dig selv gennem at vaske din forhud, penishovedet og åbningen af forhuden med lunkent vand. Undgå sæbe, da det kan ændre din huds pH værdi, og dermed give dig svamp. Vask gerne dig selv to gange pr. dag og husk at være omhyggelig, så du får fjerner alle former for belægninger og udflåd.

Skulle det ikke hjælpe at vaske penishovedet og forhuden to gange om dagen, henover nogle dage, kan du, derhjemme, gå uden bukser og underbukser, så der kommer frisk luft til. Det kan mindske temperaturen under forhuden, hvilket kan mindske levevilkårene for bakterierne.

Hvis du har forhudsforsnævring, kan du tage en pipette eller plasticdelen fra en sprøjte, som du fylder med lunket vand. Åbningen af pipetten eller sprøjten fører du ind under forhuden, hvorefter du sprøjter vandet ind, og dermed får du skyllet området under forhuden. Det, at du benytter dig af en tynd sprøjte, vil gøre, at du bedre kan styre retningen af vandstrålen, og dermed kan du få skyllet ordentligt under forhuden.

Skulle din egen behandling ikke være nok, kan lægen enten udskrive noget creme med antibiotika i eller en med et svampedræbende middel.

Den sidste løsning, hvis infektionen bliver ved med at komme tilbage, vil være et kirurgisk indgreb, hvor forhuden bliver bortopereret, så der ikke længere er mulighed for at få en forhudsinfektion.

Efter behandlingen 

Når du er kommet af med din infektion, skal du sørge for at holde en god hygiejne. Du skal hver, og gerne et par gange om dagen, føre forhuden tilbage, så dit penishoved blottes. Du skyller og rengør så dit penishoved, forhuden og åbningen til forhuden grundt med lunkent vand. Husk at vaske dine fingre inden, du vasker din penis, så du ikke overfører bakterier fra dine hænder til din følsomme slimhinde.

Det er muligt at købe intimsæber, som du kan bruge til at vaske dig med. De kan, gældende for de fleste af dem, købes i håndkøb på apoteket. Det er vigtigt, at du bruger en intimsæbe, og ikke en hvilken som helst anden sæbe, da intimsæbens pH værdi er rettet mod din slimhinde på penishovedet, hvorimod en normal kropssæbe vil have en anden pH værdi, og dermed kan du opnå at få et for surt miljø, hvilket kan give optimale vækstvilkår for yderligere en infektion.

Næsten alle tilfælde af forhudsinfektioner er lette at helbrede, og de er helt ufarlige, så længe infektionen ikke får lov til at sprede sig til resten af kroppen. Der er dog en stor sandsynlighed for, at lidelsen vender tilbage, og det bygger på dårlig hygiejne eller en forhudsforsnævring, hvis du har dette.

Du kan tale med din læge, hvis du har brug for at tale dine muligheder igennem for at undgå igen at få balanit. Løsningen vil dog, næsten altid være, at du gerne lufter din penis uden bukser og underbukser en gang om dagen, at du vasker et par gange om dagen, og at du endelig, hvis du har en for snæver forhud, tager kontakt til din læge, så I kan se på mulighederne for at løse denne lidelse.