Betalingsmetoder
Levering

Langvarig erektion

Langvarig erektion eller priapism dækker over, at manden har en erektion, der ikke kommer på grund af seksuel ophidselse eller seksuel stimulering. Det er en lidelse, der gør ondt, og derfor er til stort ubehag og ulempe for manden. En langvarig erektion er meget sjælden, og den skal have en varighed på over 4 timer, før det er en ægte priapism. Der forekommer kun 3 tilfælde af langvarige erektioner ud af 200.000 mennesker.

Årsagen til langvarig erektion 

I de allerfleste tilfælde er årsagen til denne lidelse ukendt, og det er ikke muligt at fastslå den, mens den i andre kan lokaliseres til forskellige årsager såsom seksuel aktivitet over en meget lang periode. Dette kan forstærkes ved indtag af stoffer eller alkohol. En anden årsag kan være, hvis manden har sprøjtet erektionsfremmende stoffer ind i penis, hvilket kan give en meget langvarig rejsning. Dette bør selvfølgelig kun foretages efter nærmere aftale med din læge. Potenspiller som fx Viagra kan også give en langvarig erektion, der holder i over 4 timer. Til slut kan neurologiske sygdomme, kræft samt visse blodsygdomme.

Typer af langvarig erektion 

Grundlæggende set er der tre typer af langvarig erektion. Den første type er den absolut mest almindelige og kaldes for ischemisk. Det betyder ”iltmangel”, og henviser til at blodets tilbagestrømning fra penis, lukkes af, og dermed sker der et øget tryk i svulmelegemerne i penis, på grund af blodmængden der øges i dem. 

Relateret artikel: Køb billig Levitra piller online uden recept – Vardenafil

Dette betyder, at der ikke længere kan føres nyt blod til penis med ilt, og i sidste ende vil der forekomme iltmangel i penis, ligesom der kan opleves smerter, nedbrydning af væv i penis, hvilket, i meget svære tilfælde, kan føre til koldbrand. Ved denne type af langvarig erektion, skal patienten akut indlægges på sygehuset til videre undersøgelse og behandling.

Den anden type af langvarig erektion eller priapism, hedder ikke- ischemisk, hvilket altså betyder, ikke-iltmangel. Ved denne tilstand er svulmelegemerne i penis fulde af iltholdigt frisk blod, og derved er situationen ikke akut. Dermed ikke sagt, at der ikke skal ydes en behandling, men situationen er ikke akut.

Den konstant tilbagevendende type er en erektion, der som oftest opstår under natten, hvor penis ubevidst vil svulme op, og manden derved vil få en erektion. Den kommer uden, at der er seksuel stimulering, og den holder normalt ved i nogle timer, indtil erektionen falder igen. Desværre kender lægevidenskaben ikke årsagerne til præcis denne type af langvarig erektion, og man kan derfor kun gisne om dem. Det er blevet meldt, at nogle tilfælde af denne type har udviklet sig til en ischemisk langvarig erektion, så skulle der opstå smerter i forbindelse med erektionen, som må formodes at komme fra denne type af lidelsen, så skal der opsøges læge med det samme, med henblik på at få stillet en diagnose. Skulle det vise sig, at det enten er en ischemisk udgave, eller at det har været det hele tiden, skal der ske akut indlægges på sygehuset, så den nødvendige behandling kan ske så snart som muligt. 

Behandling af langvarig erektion 

Hvis du oplever, at din erektion varer i over 4 timer, skal du betragte dette som en akut situation, og dermed søge lægehjælp på hospitalet.

Hvis der endnu ikke er gået 4 timer, kan du prøve med moderat til hård fysisk aktivitet. Det kan være løb eller cykling. Du kan også prøve at lægge kolde klude i området mellem pungen og endetarmsåbningen.

Relateret artikel: Køb Kamagra opinie 100 mg oral jelly – Denmark og Sverige

Når du ankommer til sygehuset, vil de tage flere prøve, herunder en ultralydsundersøgelse, hvor de vil se på, hvilken type af lidelsen, du har fået. Ved den ene type, vil de tappe meget små mængder af blod ud af svulmelegemerne i din penis, hvorefter de vil sprøjte et lægemiddel ind, som vil få din erektion til at falde, gennem at muligheden for blodgennemstrømningen til og fra penis. Det vil gøre, at blot ikke vil samle sig i penis, og derfor vil erektionen falde.

Hvis du har den type af langvarig erektion, skal du gennemgå en operation, som i langt de fleste tilfælde ender positivt.

Efterskrift 

I langt de allerfleste af langvarig erektion, kan behandling for egen hånd med fysisk aktivitet og kolde klude gøre store underværker, ligeså kan siges om operationer og behandling med medicin. Når den rette behandling gives i tide, er det en ganske ufarlig lidelse, som dog kan medføre en del smerter, indtil den er helbredt.