Betalingsmetoder
Levering

Parafimos

Det kan ske, at forhuden på penis, af forskellige grunde, ikke kan føres tilbage over penishovedet, efter at være trukket tilbage. Dette medfører, at forhuden svulmer op, og begynder at gøre ondt. Ligeledes vil penishovedet, efter noget tid, også begynde at gøre ondt. Parafimos er mest normalt hos drenge og ældre mænd.

Forhøjet risiko 

Der er en, væsentlig, forhøjet risiko for at få parafimos, hvis du har forhudsforsnævring, hvis du er ældre, og hvis du har kateter. Personer i disse målgrupper vil have en højere risiko for at få parafimos, og derfor kan det være en god idé at kontakte lægen, hvis der er bekymringer for, at der skal udvikles parafimos.

Behandling 

Det er nødvendigt at behandle parafimos, da der i sidste ende kan gå koldbrand i penis, hvilket kan lede til yderligere problemer. Det første du selv kan prøve på, er, at trykke om forhuden, for at få blodet til at blive ledt væk fra forhuden. Herefter prøver du, langsomt og forsigtigt, at rulle forhuden tilbage op over penishovedet. Hvis det ikke lykkes, skal du med det samme søge på sygehuset, da blodtilførslen til penishovedet og til dele af penis vil stoppes, og det vil, i sidste ende, resultere i koldbrand.

Hvis det ikke er muligt for dig at rulle forhuden tilbage op over penishovedet, skal du med det samme sørge for at komme på sygehuset, da situationen er akut. Du skal ikke vente til dagen efter, da der kan gå koldbrand i penis.

På sygehuset vil en kirurg tilse dig, og hvis du ønsker det, kan der gives en lokalbedøvelse, for at fjerne eventuelt ubehag og smerter. Kirurgen vil som det første forsøge at føre forhuden tilbage henover penis, ved langsomt og forsigtigt at skubbe forhuden henover penishovedet. Skulle dette ikke være umuligt, vil kirurgen blive nødt til at forberede et lille indgreb, hvor der vil blive givet yderligere lokalbedøvelse i forhuden og omkring denne. Hvorefter kirurgen vil foretage et lille snit, så det bliver muligt at rulle forhuden henover penishovedet igen.

Det er et ambulant indgreb, så skulle der ikke opstå problemer, kommer du hjem samme dag. Efter indgrebet, vil du skulle opholde dig i ro derhjemme, uden fysisk aktivitet. Du må heller ikke have samleje eller på anden måde udsætte penis for et fysisk pres, der kan få syningen til at sprænge op igen.

Tal med din læge 

Ligeså snart såret er helet, kan du føre dit som normalt. Har du spørgsmål, eller er der noget, du er nervøs over, skal du kontakte din læge, så I sammen kan tage en snak om din operation og tiden derefter.

Din læge kan også udskrive smertestillende til dig, hvis smertestillende i håndkøb ikke er nok. Skulle der vise sig tegn på infektion i såret, skal du med det samme tage til lægen eller på sygehuset. Det er ikke noget, du skal udskyde i et par dage for at se tiden an. Dette er på grund af en eventuel infektion kan sprede sig til resten af kroppen, og du vil kunne udvikle yderligere lidelser, som kan gøre dig meget syg.

Er du i tvivl om, der er grund til at kontakte lægen, er det altid bedre at være på den sikre side og få en professionel til at bedømme såret og den eventuelle betændelsestilstand.

Skulle der være en infektion, vil lægen sandsynligvis udskrive antibiotika, som skal slå bakterierne ned.

Hvilken type af antibiotika der vil være tale om, afhænger af hvilke bakterier, der findes infektionen. Dette kan lægen finde ud af ved at tage en prøve af betændelsestilstanden eller hvis der ikke er direkte betændelse at se, så stryge en bomuldspind langs med såret, hvorefter bakterierne vil skulle sendes til et laboratorium, for at der skal kunne gives et svar på, præcis hvilke bakterier der er med at gøre.

Indtil et sådan svar findes, vil din læge med største sandsynlighed give dig antibiotika til at nedkæmpe de mest almindelige former for bakterier.

Skulle du være allergisk overfor antibiotika, er det vigtigt, at du oplyser din læge om dette, så du evt. kan få en type, du kan tåle. Er din reaktion normalt ikke så voldsom overfor antibiotika, kan lægen foreslå, at I alligevel udskriver antibiotika til dig, da følgerne af en infektion i et endnu ikke helet sår, kan have være følger end at spise antibiotika.